WIP Kingfisher

Een paar weken geleden begon ik met een nieuwe aquarel van een ijsvogel. Ik houd van deze kleine vogels! IJsvogels hebben prachtige levendige kleuren en kleine details. Ik heb er al een aantal geschilderd met verschillende mediums, maar het verveeld nooit!

Ik gebruik lagen en zeer kleine penselen voor de details, beginnend met lichte kleuren (laat het drogen) en bouw het dan op met donkere kleuren. Na veel geduld, penseelstroken en verf, heb ik mijn aquarel van deze kleine ijsvogel eindelijk af!

Hier zie je mijn werk proces (work in progress (wip).
Beginnend met de schets, opbouw van de kleuren en het eindresultaat!

De aquarel scan ik in om er vervolgens prints van te laten drukken.
____________________________________________________________________________________

A few weeks ago I started on a new watercolorpainting of a kingfisher. I just love these little birds! Kingfishers have beautiful vibrant colors and small details. I have painted a few of them already using different mediums, but it never gets old!

I use layers and very small brushes for the details, starting with light colors (let it dry) and then build it up with darker ones. After a lot of patience, brush strokes and paint I have finally finished my watercolorpainting of this little kingfisher!

Here you can see my work in progress (wip).
Starting with the sketch, building up the colors and the final result!

I am going to scan the painting in order to create prints.

ALL ARTWORK © MARTINE SCHOLTEN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s